Transforming an old dining table into an industrial table with X legs!

Item 1 of 1

Sometimes you just need something new! But that what you have is still useful! I recently decided to say goodbye to our old dining table, and re-use the tabletop, which is made of beautiful Indonesian teak wood.Soms ben je toe aan iets nieuws, maar is dat wat je hebt eigenlijk ook nog bruikbaar! Recent hebben wij besloten om afscheid te nemen van onze eettafel, een prachtig 'Indonesisch' houten blad met wit houten onderstel. Eigenlijk best een mooie landelijke eettafel.

Tafelblad hergebruiken

Het onderstel was aardig versleten. Constructief was hij nog goed, maar er zaten verschillende beschadigingen in de lak. Het blad daarentegen was nog prachtig. Ik heb dus besloten deze te hergebruiken en te voorzien van een set nieuwe industriële X poten.

Van iets ouds, iets nieuws maken!

In onderstaand filmpje zie je hoe ik het blad hergebruik en hoe ik de nieuwe poten installeer. Dit kun jij ook! Volg de instructies in het filmpje en je hebt een prachtige 'nieuwe' tafel voor een prikkie!

Waar kan ik stalen X poten bestellen?

Stalen X poten zijn vrijwel overal te bestellen. Een zoekopdracht op marktplaats.nl levert veel resultaten op. Dit zijn vaak nieuwe poten en aardig aan de prijs. Het is ook erg goed mogelijk om een set gebruikte poten te kopen op marktplaats.nl, deze op te schuren en opnieuw te laten spuiten. De vraag is of dit goedkoper is (als je de uren meerekent), maar als je het leuk vind om te klussen is het zeker een aanrader.

Een nieuwkomer op de markt van stalen poten is Amazon.nl. Op Amazon zijn verschillende soorten X poten (en andere stalen poten) te vinden die erg goed zijn van kwaliteit.

Bekijk een mooie set X poten op Amazon.nl via deze link: https://amzn.to/37jCsPM

Hoe bevestigig ik de poten aan de tafel

De poten worden in het filmpje bevestigd met de volgende materialen:

Rampamoer: https://amzn.to/3C8myWJ

Bout: https://amzn.to/3Ccu035

 

 

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe

YouTube

Prefer video over text? Check out my YouTube channel!

Social

 

© 2018 - 2022 fennah-nl | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore